Det här bör du tänka på när du anlitar trädfällare i Norrtälje

När du vill fälla träd på din tomt bör du anlita en professionell trädfällare i Norrtälje eller din lokala ort som har både den kunskap som krävs men även rätt utrustning för att utföra arbetet på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på innan du anlitar hjälp med att fälla dina träd.

Att fälla träd bör vara ett genomtänkt beslut då det tar minst 30 år för snabbväxande träd och flera hundra år för traditionella träd att bli fullvuxna. Det gäller också att vara selektiv när man ska fälla ett träd så man behåller de träd som är friskast och som är bäst placerade. Träd bidrar inte bara till att ge en trädgård ett snyggare utseende utan även till att producera friskt syre och att ge din tomt skugga och ett skydd mot kyliga vindar. Om du vill få hjälp med att planera din trädfällning kan du kontakta oss på Wasa Trädfällning vars trädfällare i Norrtälje är experter på trädvård.

 

Att tänka på innan du anlitar en trädfällare i Norrtälje

När du vill få bort träd från din tomt har du rätt att själv utföra arbetet. Ska du däremot anlita någon för arbetet krävs det att den personen har körkort för motorsåg, är certifierad inom trädsäkerhet och innehar ansvarsförsäkringar. Att fälla ett träd kan vara ett riskfyllt och komplicerat projekt, framför allt om det är ett större träd i ett tätbebyggt område. Då behöver man utföra en noggrann riskanalys så att inte trädet faller över byggnader, vägar eller elledningar och att det inte skadar någon annans egendom eller leder till personskador.

 

Rätt utrustning vid trädfällning

Utöver den vanliga utrustning som krävs för att fälla träd som motorsåg, yxa, kilar och skyddsklädsel kan det krävas annan personlig säkerhetsutrustning. Då en trädfällare i Norrtälje ska fälla ett större träd i ett tätbebyggt område krävs ibland även maskiner som skylift eller kranbil för att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt. När du behöver ta bort träd är det alltid tryggast att anlita en professionell trädfällare. De har tillgång till den utrustning som krävs men även kunskapen och erfarenheten som möjliggör säkra trädfällningar i alla situationer.

 

Låt våra trädfällare i Norrtälje hjälpa dig vid din trädfällning

Wasa Trädfällning har under många år utfört tjänster inom trädvård åt privatpersoner och företag i Norrtälje med omnejd. Våra arborister är yrkesutbildade, certifierade och har en lång erfarenhet inom branschen vilket borgar för att vi utför våra arbeten säkert och enligt gällande branschnormer. Om du vill få hjälp av en arborist i Norrtälje när du ska fälla träd kan du använda formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi göra en inspektion, bistå med råd och därefter lämna ett konkurrenskraftigt pris. 

Kontakta oss när du behöver hjälp med trädvård

Oavsett om det är sektionsfällning, stubbfräsning eller trädfällning så kan du kontakta våra arborister i Norrtälje. Dom kan då komma hem till dig för att se över förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Efter det löser våra arborister resten!